Kreativa teamet

DSC_1315.jpg
Frame-PNG-Free-Download.png

Emil Sigfridsson

Producent

Emil bor utanför Kristianstad och jobbar som artist och musikalproducent. På Kristianstads teater har han sammanlagt, med The Phantom of the Opera producerat tretton musikaler och även medverkat i en rad av dem. Emil har bland annat medverkat i Fame Factory och Melodifestivalen. Han har släppt plattor och tunerat land och rike runt. Förra året gjorde Emil en risktäckande turné med musikalkonserten Från Broadway till Duvemåla. 2018 tilldelades han tillsammans med Jonas Svensson Kristianstads kommuns Kultur- och nöjespris för deras musikaliska insatser i kommunen.

DSC_1348.jpg
Frame-PNG-Free-Download.png

David Rix

Regissör

David kommer från Kristianstad och är en mångsysslare inom kultur. Han har bland annat jobbat som regissör, skådespelare, sångare, musikalartist, manusförfattare med mera. 2012 regisserade han Emils uppsättning av The Sound of Music, ett samarbete som fortsatt sedan dess. The Phantom of the Opera blir hans nionde musikal i registolen. David har även stått på scen i flertalet av UnderhållningsPatrullens uppsättningar på Kristianstads teater, senast Singin' in the rain.

DSC_1342.jpg
Frame-PNG-Free-Download.png

Jonas Svensson

Musikaliskt ansvarig

Jonas kommer från Gärds Köpinge och jobbar till vardags som kyrkomusiker och leder fem körer samt frilansar som pianist. Han har arbetat på Kristianstads Teater med musikaler sedan 2007 för både Emil Sigfridsson och UnderhållningsPatrullen. För att nämna några, Jesus Christ Superstar, Tarzan, Dracula, Rock of Ages och senast We will rock you. Sedan 2007 har han varit Emil Sigfridssons trogna pianist och följeslagare och tillsammans gör de flertalet spelningar ihop varje år. Förra året tilldelades han Kristianstads kommuns Kultur- och nöjespris tillsammans med Emil för deras musikaliska insatser i kommunen.

Frame-PNG-Free-Download_edited.png

Nils-Petter Ankarblom 

Musikaliskt ansvarig/Dirigent

Nils-Petter är kompositör, arrangör och dirigent med en fot i Skåne och den andra i USA. Han är en av få svenskar som dirigerat på Broadway i musikalen Tuck Everlasting, 2016. Som kapellmästare har han setts och hörts i Chess På Svenska på Kristianstad Teater 2017, Ingrid Bergman-musikalen Camera på Östgötateatern 2018. Hans musik och arrangemang hörs i film (Försvunnen), TV (Eagles) och på konsertscener (Lussepolska). Han är musikansvarig för Musikalplattformen och Lovewell Institute for the Creative Arts (www.lovewell.org).

67883842_2385149538472363_30626167235102
Frame-PNG-Free-Download_edited.png

Sandra Lundgren
Koreograf
Sandra är utbildad musikalartist på Balettakademien i Göteborg men är sen länge bosatt i Malmö. Hon har arbetat som dansinstruktör på Rydbergs Dance Academy i Malmö. Sandra har medverkat i många av TonTeatern,Skånska Operans sommarturnéer och UnderhållningsPatrullens uppsättningar i Ola Hörlings regi. Hon har gjort Mamma Mia i Köpenhamn men har de senaste åren arbetat på Kristianstads Teater med Emil Sigfridssons produktioner både på scen i Rock of Ages, Ronja Rövardotter och All shook up och i kreativa teamet i We will rock you. Sandra är även koreograf och dansare i krogshowen Ages of Rock.

68281530_452817768637638_127937480790900
Frame-PNG-Free-Download_edited.png

Mia Gisselsson
Koreograf
Mia bor med sin fästman i Malmö! Hon har gått danslinjen på Balettakademien i Göteborg. När Mia inte står på scen så jobbar hon som Key Account Manager på Toughest – Nordens största hinderbanelopp.
På Kristianstad teater har hon medverkat i ett gäng musikaler bl.a Rock of Ages, Bröderna Lejonhjärta, Ronja Rövardotter och All shook up. I våras debuterade hon som koreograf tillsammans med Sandra L till musikalen We will rock you! I höst ser ni henne för tredje året i rad i den heta krogshowen Ages of Rock.

DSC_7879.jpg
Frame-PNG-Free-Download_edited_edited_ed

Fia Persson

Kostym

Fia är utbildad kläddesigner i England och har sitt fokus på mönsterkonstruktion, print och textildesign. Hon driver sitt eget varumärke under FIAPERSSON CLOTHING med design och tillverkning av kläder. Under sin vistelse i Köpenhamn jobbade Fia bl.a. med uppdrag från Teatern, Det Ny Teater/Beauty and the Best. Under utbildningstiden på Nyckelviksskolan i Stockholm, gjordes kostymer, tillverkning och design till en fristående teateruppsättning. Fia är utbildad inom design/konstruktion/tillskärning/konst och screenprint. Efter avslutad examen i England blev det jobb hos ett accessoar-företag och därefter på ett modeföretag i Köpenhamn.